Cum se face programarea pentru consultație?
Datorită precauțiilor legate de pandemia de SARS CoV2, consultațiile pacienților cu hiperhidroză se efectuează online.
Costul consultației online este de 300 RON.
Durata consultației este de 40 de minute.
Consultațiile sunt programate în fiecare zi de vineri începând cu orele 16.
Vă rog ca înainte de consultație să parcurgeți, cu atenție, toate informațiile de pe www.hiperhidroza.com – cel puțin toate întrebările de la FAQ.
Toate aspectele legate de operație le vom lămuri cu ocazia consultației.
Pentru programare vă rog să îmi confirmați achitarea sumei de 300 RON în contul de mai jos la adresa de email :drvasilepopa@gmail.com cu 48 de ore anterior datei consultației.
IBAN Beneficiar: RO33INGB0000999902941163
Moneda: RON
Nume Beneficiar: Popa Vasile Activitate Medicala
Banca Beneficiar: ING Bank București Centrala
Cod SWIFT: INGBROBU
În momentul când voi primi această confirmare vă voi trimite un email cu ora exactă la care se va programa consultația.
Consultația se va realiza pe platforma webex/zoom.
Veți primi un link și va trebui să vă instalați respectiva aplicație (nu e dificil, toți pacienții au reușit până acum). Link-ul va fi trimis cu 15-20 de minute anterior consultației. Vă rog sa-mi trimiteți și numărul dumneavoastră de telefon pentru a vă putea ajuta să realizați conexiunea.
Am rugămintea să nu depășim cele 40 de minute alocate consultației, pentru a permite ca în pauza de 10 minute dintre consultații, să pot permite logarea următorului pacient.
Aplicația webex poate fi descărcată pentru smartphone, iPad, laptop, PC.
Vă recomand să optați pentru ultimele 3 dispozitive pentru a putea urmări mai bine toate imaginile și schemele care vor fi prezentate pe parcursul consultației. Sunt de preferat conexiunile de date prin fir dar și o conexiune wifi bună funcționează perfect.
Știu că acest mod de a da consultațiile este mai dificil pentru unii pacienți dar în această perioadă siguranța pacienților (și a medicilor) este cu mult mai importantă față de acest mic inconvenient.
De altfel, în prezent, toți pacienții care s-au operat la Regina Maria Euroclinic au fost testați, la fel ca și întreaga echipă operatorie, pentru SARS CoV2.
Operația se poate efectua doar dacă pacientul și echipa operatorie sunt negativi la respectivul test.
Ce acte îmi trebuie pentru internare?
Actele necesare sunt: trimiterea de la medicul de familie, adeverința de salariat în care să se menționeze concediul medical din ultimele 12 luni, contul în care se varsă asigurările medicale de sănătate si cardul de sanatate activat.
Ce analize îmi trebuie pentru internare?
Pentru internare nu trebuie nicio analiză. Toate analizele uzuale pentru o intervenție pe torace se fac cu ocazia internării. În plus se face și un control radiologic pulmonar și o electrocardiogramă. Alături de chirurg, medicul anestezist decide dacă sunt necesare investigații suplimenare. Dacă se suspicionează o patologie concomitentă care ar putea sta la baza unei hiperhidroze secundare (transpirație abundentă), medicul de familie este cel care îndrumă pacientul către acele investigații care pot confirma/infirma existența respectivei afecțiuni.
Cât durează internarea?
Internarea durează în medie între 3 și 8 zile în funcție de modul în care se desfașoară intervenția: unilateral – bilateral simultan/succesiv. Au existat pacienți cu patologie cardiacă asociată (sub 2%) care au necesitat investigații suplimentare care au prelungit durata internării. 50% dintre aceștia au efectuat intervenția în cadrul aceleiași internări fără vreun tratment cardiologic suplimentar.
Cât costă operația?
Operația de simpatectomie toracoscopică bilaterală simultană (ambele operații efectuate în aceeași zi) cu o perioadă de spializare de 3 zile, la Regina Maria – Spitalul Euroclinic, costa 3500 Euro. Pot exista mici diferente in cazul in care o patologie asociata, particulara, a unui pacient necesita investigații suplimentare.
Ce anestezie se va folosi?
Anestezia folosită în acest tip de intervenții toracoscopice este cea generală cu intubația selectivă a celor doi plămâni.
Cât costă injecțiile cu Botox și cât durează efectul?
De regulă, efectul acestor injecții, durează cel mult 6 luni. Pentru a realiza procedura la nivelul unei axile este necesară o fiola costul fiind de 350-400 Euro.
Câte cicatrici voi avea și cât de mari vor fi?
De regulă numărul cicatricilor variazază între 2 și 4 cea mai mică fiind de 2mm și cea mai mare de 14mm. Aceste cicatrici reprezintă locul de introducere a instrumentelor toracoscopice în torace.
Căt timp rămân cicatricile?
Cicatricile sunt permanente însă se estompează treptat în timp, cele de 2 mm devenind greu identificabile. Ele sunt dispuse sub forma unui triunghi și sunt ascunse de brațul aflat în poziție normală. Majoritatea trec prin fazele de crustă, culoare roșie/violacee și în final devin albe sidefii (în funcției de culoarea pielii). În funcție de reacivitatea individuală a pacientului se pot dezvolta mici cicatrici cheloide la locul de introducere a trocarelor.
Când se pot vedea primele efecte ale operației?
Efectele operației apar chiar intraoperator odată ce lanțul ganglionar simpatic a fost secționat. Dispariția transpirației este însoțită, de obicei, cu creșterea temperaturii cutanate la nivelul membrelor superioare ceea ce este benefic pentru pacienții care au asociat sindrom Raynaud.
Care este rata de eșec a acestor operații în funcție de sediul hiperhidrozei ?
În literatura de specialitate rata de eșec maximă raportată pentru hiperhidroza palmară este de 25% (cu o medie de aproximativ 6,17%) iar pentru hiperhidroza axilară este de 32% (cu o medie de 15,28%). Rezultatele detaliate pot fi studiate în tabelele atașate.
În clinică, pe baza formularelor furnizate de către pacienți, rata de eșec pentru hiperhidroza palmară a fost de 0,5% iar pentru cea axilara de 7,5%.
Durata de urmărire maximă a pacienților a fost de 48 de luni cu o medie de 11 luni.
În ceea ce privește hiperhidroza compensatorie în funcție de tipul de intervenție adoptat rezultatele au fost următoarele:
-
HH compensatorie 56% simpatectomie
• HH compensatorie 34% simpaticotomie (Telford)
• HH compensatorie
– ușoară 10%
– medie 88%
– severă 2%
• HH fantomă 9,2%